Firence

Učitelj Darko Fras se je od 25.10. do 29.10.2021 v Firencah v Italiji udeležil seminarja v okviru projekta Erasmus+ za naslovom: Build Your App, Teach Your Students How to Build Their Apps!

Na zelo zahtevnem seminarju so se učitelji učili kako izdelati aplikacijo. Pridobljeno znanje bo učitelj prenesel na učenec, ki bodo v okviru ur računalništva sami izdelovali aplikacije.

MIT App Inventor je intuitivno, vizualno programsko okolje, ki vsem – tudi otrokom – omogoča izdelavo popolnoma funkcionalnih aplikacij za pametne telefone in tablice Android in iOS. Orodje, ki temelji na blokih, olajša ustvarjanje zapletenih aplikacij v bistveno krajšem času kot tradicionalna programska okolja. App Inventor je brezplačna storitev v oblaku, ki vam omogoča izdelavo lastnih mobilnih aplikacij z uporabo programskega jezika, ki temelji na blokih. Do App Inventorja dostopamo s spletnim brskalnikom (Chrome, Firefox, Safari…). Vse kar potrebujemo, je spletna povezava.

MIT App Inventor je zelo primeren za začetnike v programiranju. Postavitev je vizualna, v načinu povleci in spusti. Uporabnikom pomaga razumeti komponente, potrebne za izdelavo aplikacij. Ima tudi funkcije programiranja za Android v Javi.

Uporaba aplikacije v praksi pri pouku.

Dostopnost