Učitelji za učence

V okviru projekta eTwinning za naslovom: Sharing games and exercises through GIFS je koordinator projekta Erasmus+ KA101 Vid Ismajlovič z učenci v šolskem letu 2019/2020 izvedel več videokonferenc s partnersko šolo COLEGIO SALESIANO SAN ANTONIO ABAD iz Valencije (Španija).

Učenci so se na videokonferencah spoznavali, predstavljali svojo šolo in govorili o tradicionalnih slovenskih in španskih športih.

Kljub pandemiji je bila učiteljica Monika Hajdinjak zelo aktivna na področju mednarodnega sodelovanja v okviru projekta eTwinning. Z učenci je izvedla številne projekte. Opise projektov lahko najdete tudi na spletni strani šole ( http://www.oscankova.si/index.php/47-etwinning/593-etwinning.html).

Še posebej pa je izstopal projekt: Delegates of Water – Su Elçileri, za katerega je učiteljica skupaj z učenci dobila priznanje Zlati kabel v kategoriji Skrb za okolje.

O priznanju je pisal tudi lokalni medij:

https://vestnik.si/clanek/aktualno/dve-nagradi-za-mednarodni-projekt-841898

Video o nagrajenih projektih eTwinning Zlati kabel 2020:

Knjižničar Nenad Dologv in učiteljica Mateja Kociper v okviru projekta eTwinning sodelujeta v projektu: Christmas cards Exchange. Z učenci 4. razredov sta izdelala božične voščilnice in jih poslala sovrstnikom na Hrvaško.

Cilj projekta so:

  • pisati v tujem jeziku
  • razvoj umetnostne kompetence
  • spoznavanje in učenje tujih jezikov

V naslednjih dneh pričakujejo voščilnice iz Hrvaške.

Učenci 4. razredov so prejeli voščilnice svojih vrstnikov iz Hrvaške.

Dostopnost